Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 20, 2011

Dia.

Assalamualaikum...

Dia?siapa?
Esok jelah cerita~~heeeee...

Muahhh!!!!


Abdul Qahar, I lebiu~~ eh??? ..hihihih

Keputusan peperiksaan saya!

Assalamualaikum!!

Amacam?Skema tak tajuk? (cesss..bangga!)..
Well, yeah!!Result was out few days ago...
Alhamdulillah..syukur Ya Allah..
Walaupun taklah secemerlang seperti sem2 sebelumnya..
aku tetap rasa cukup bersyukur dgn apa yg aku dapat...
It was a tough semester i had...
Bukan sebab aku makin busy as a JPM...
atau busy menguruskan business aku..
Tapi dengan bertambahnya subjek-subjek automotive & electrical..
memang cukup mencabar bagi aku yang tak pernah ada basic in engineering..
Baca litar pun merangkak-rangkak..*sigh...
Ambik 7 paper final exam..memang mengerikan..
Orang lain ambil 4-5 papers pun berserabut..7 papers? Out of control!huhu

sila click untuk tumbesaran!


Hmmm...walau macam mana pun aku pandang positif dgn apa yg aku dapat...
sekurang-kurangnya aku masih DEAN LIST lagi sekali buat kali ke5..
alhamdulillah CGPA pun masih di tahap yang boleh aku banggakan..
Aku ambil sebagai satu peringatan..
supaya aku lebih berusaha..jangan terlalu selesa..
2 sem je lagi...aku akan cuba yang terbaik..yang lebih baik lagi..

Gembira rasa nak lepaskan jawatan aku sebagai JPM dalam pilihanraya kampus sem depan..
Bukan sebab aku tak sanggup..tapi aku ada komitmen yang jauh lebih penting..
Aku mungkin ada kekurangan..mungkin bukanlah pemimpin yang terbaik..
Tapi aku berpuas hati dengan pencapaian aku...
Sekurang-kurangnya aku berjaya menjadi PENGARAH 2 program selama aku berada di MSI..
Kedua-duanya dapat aku banggakan...Alhamdulillah Ya Allah...

Aku nak ucapkan tahniah jugak kepada my sis..SHILA DEMOKSSS (ngeh3..ini belog saya..ikut suka saya mahu panggil kamu ape ye..:P) for her result 3.15..its not an excellent result yet..but enough to make us proud of you! Aim for DEAN LIST next semester oke! She's pursuing her Diploma in Physiotheraphy in UniKL RCMP..chaiyok2!!!

Terima kasih sekali lagi kepada semua yang banyak bagi sokongan kepada aku..
Yang banyak tolong aku...bagi semangat bila aku rasa lemah,,,
Mak, Qahar, my family , lecturers,friends..and semua la...
Muahhhhh~~
Insyaallah next sem aku akan cuba yang lebih baik!Gambatte noni chan!!!!!

Wednesday, December 14, 2011

2011 Review Part I

Assalamualaikum semua~~

Well, lebih kurang 2 minggu lagi 2011 will close its curtain officially...
Rasa masa macam berlari- lari je kan..
bukan lari jarak jauh..nie lari pecut macam nuraini yusoff watson nyambek..hehehehe..
Eh,lapar la pulak pagi-pagi nie...
eh,suka la melalut!!!!..dah-dah...focus noni!focus noni!

So, last year aku lupa nak buat wish list for upcoming year 2011...(aku ada ke buat?sendiri pun lupa daaa.TERUK!)
So,tahun nie aku taknak la ketinggalan lagi kannnn...
Disebabkan aku takde wish list 2011, aku tak tau la amende aku dah achieve for this year..huhu..

As a summary..well 2011 is pretty exciting year for me...
being one of the Jawatankuasa Perwakilan Mahasiswa UniKL MSI 2011 is a great journey..
Yang paling best, since my sis join UniKL RCMP doing her diploma in physiotherapy, we travelled a lot!
Best! Berempat is much better than berdua kan? Bak kata Acha Sepriasa, berempat lebih baik..eh?

My studies?emmm....macam biasa..makin mencabar of course! Sejenak aku terfikir, aku nie tersalah langkah pilih this course ke? Hmmm...well, im still in luv with economics and business..undeniable..:(
Everything goes well..cuma aku mula rasakan the real "kick" of being an engineer...oh no!!!
Aku sedar aku cuma ada kelebihan untuk menyerap the knowledge like a span..i have that ability..it does'nt matter whether i like it or not..once my mind set what i want, i will work hard towards it!Sounds creepy, right?huhuhu...Apa yang penting,apa yg ada di depan mata, aku akan cuba berikan yang terbaik...c'mon noni!Lets make mummy proud of you! :)

alahai,lapar tak tertahan nie..jom pi makan dulu la!~~later sambung wokeyh!muahhhhxxx!ngeh3

Tuesday, December 13, 2011

Apa yang penting???KERJASAMA!!!!!

Salam,hye fellas!!!muahhh!!! (bajet femes kunun!)..

hahaha..well,im writing here as my diary..something to be read in the future..
my first intention is not to publish my personal life..but anyone who loves to read my stories and learn some lesson from them..im happy to share with you guys :)..eyh,melalut sudah~~heeeeeee

focus ye anak-anak.. :P
what i'm going to write here today is about KERJASAMA!!!
Im so happy today as my mr mumu now officially handling our boutique PRELOVED LUVLICIOUS BOOTIQUE (sila click).  He seems so interested and im highly confident that he can handle it the way i am :) Sgt chumel baca cara dia layan customers..hihihi...kiuttttttt sgt!!! Rasa nak cubit2 je pipi dia..ngeh3...Syg,i luv u soooo much! Kini saya makin semangat nak buat sale banyak2!!!yeay!!!



Thursday, December 8, 2011

Who says?

Who says? by SELENA GOMEZ 
wouldn't wanna be anybody else, heyYou made me insecure, to me I wasn't good enoughBut who are you to judgeWhen you're a diamond in the rough

I'm sure you got some thingsYou'd like to change about yourselfBut when it comes to meI wouldn't want to be anybody else

I'm no beauty queen, I'm just beautiful meYou got every right to a beautiful life, come on

Who says, who says you're not perfectWho says you're not worth itWho says you're the only one that's hurtingTrust me that's the price of beautyWho says you're not prettyWho says you're not beautiful, who says?

It's such a funny thingHow nothing's funny when it's youYou tell 'em what you meanBut they keep whitin' out the the truth

It's like the work of artThat never get to see the lightKeep you beneath the starsWon't let you touch the sky

I'm no beauty queen, I'm just beautiful meYou got every right to a beautiful life, come on

Who says, who says you're not perfectWho says you're not worth itWho says you're the only one that's hurtingTrust me that's the price of beautyWho says you're not prettyWho says you're not beautiful, who says?

Who says you're not star potentialWho says you're not presidentialWho says you can't be in moviesListen to me, listen to me

Who says you don't pass the testWho says you can't be the bestWho said, who said?Would you tell me who said that, yeahWho said

Who says, who says you're not perfectWho says you're not worth itWho says you're the only one that's hurtingTrust me that's the price of beautyWho says you're not prettyWho says you're not beautiful, who says?

Who says you're not perfectWho says you're not worth itWho says you're the only one that's hurtingTrust me that's the price of beautyWho says you're not prettyWho says you're not beautiful, who says?
VIDEO here



Mungkin...

2 tahun..3 bulan..3 minggu & 3 hari..

14 August 2009
sejak dari hari itu...
aku hidup menyebut namamu...

Mungkin selama 2 tahun..3 bulan..3 minggu & 3 hari ini..
kita masih terselamat dari tsunami & dugaan cinta kita..
Bolehkah kau berjanji padaku
Esok dan seterusnya
Kita masih mampu berdiri teguh lagi..
mempertahankan apa yg telah kita bina bersama?...

Hidup satu perjalanan..
Hidup satu perjuangan..
Hidup satu pengalaman...
Adakah esok aku masih perjalananmu?
Adakah esok aku tetap satu perjuangan bagimu?
Adakah esok aku masih lagi suatu pengalaman hidupmu?

Bersamamu..
Aku relakan segalanya..
jerit & payah yg kita lalui..
sentiasa manis bg diriku..
kerana dari mula aku rela & redha...
kau perjalananku..
kau perjuanganku..
kau pengalamanku..

Terima kasih atas segalanya..
Aku sentiasa berdoa..
Akulah tulang rusukmu yg hilang dulu..
Kaulah Adam yg bakal ku sanjung..
Imam bahtera indah kita...



apa aku melalut nie?hahaha....
mungkin perlu tidur sekarang..:)



Have a life..

Assalamualaikum..hola..hola..hola..

Well,yesssssszzzza!anda tak silap baca!mmg saya sedang menulis entry yg keduaaaaa utk malam yg syahdu ini!
Lepas gian laa...lama dah tak membebel keinnnnn~~ (yeay satu kali...YEAY!)..

Ada byk yang aku tak update sejak aku bz..(cess...sejak bila??)..
Well,actually..aku dah lebih kurang 2 weeks terdampar kat rumah..it's semester break babeh!!!
Tapi rasa masa berlalu macam naik roller coaster..tak sempat break...tup2 dah nak sampai hujung...sedey!
Ada lebih kurang sebulan lagi la..mari kita menikmatinya pun!yeyahhhh!!!

1. Final Exam Semester 5 July 2011

It's horrible!Bayangkan aku amek 7 final papers..orang lain amek 3-4 pun dah kalut..aku dgn macho dan kacaknye sekalinye pun amek 7!hambek kau!Kenyang!!Huhuhuhu...rasa bad la kali nie..mmg stress tak payah cakap la..rasa nak pecah kepala pun hado!..I have a bad feeling la pasal result kali nie..Hmmm...mak redhaaaa jelah...tiap2 hari menghafal..tak tidur..mmg terbaik laaa!!huhuu..Sardin!eh,silap...sadis!!!!!

2. Cat Fight!

Dah dekat2 final tue..bleh plak ada mamat sengal 3 suku nie dok cari pasal..sedap2 dok komen kat FB Group UniKL MSI..."takkan ko pun kaki kipas lecturer macam NONI kot"..eh..eh..eh...perghhhhh!!mmg mendidih la!!!Aku jumpak lecturer pun susah!Takde masanya nak menyondol2 lec plak kan...bukan jenis aku la..selama ni lecturer yg aku tak kenal pun dok tegur2 aku tepi jalan sbb result aku..setiap kali meeting lecturer nama aku disebut2 (menurut Miss Halina yg ajar ECA ye..bukan aku mereka-reka cerita!)....sesuka hati je dok komen2  sebut-sebut nama aku..aku tau mamat tue mmg dah lama tak puas hati kat aku sebab kes aku tak bagi budak laki meniru jawapan aku dlm exam maths masa sem 2 kalau tak silap..nak mintak aku ajar..bila-bila aku free..insyaAllah aku sentiasa sudi nak ajar apa yg aku mampu..geram btoiiiiiii la!haishhhh!!!Nasib baik la mamat tue pun dah blah..aman sket hidup kan..aku bukan jenis dok pi jumpak lecturer dok buat baik naaaa...aku sendiri segan nak jumpak depa selagi takdak gheja!Ni pun kira macam masalah la jugak..aku segan betoi la dengan lecturer2 aku..macam ada gap..aku rasa terlalu hormat pada mereka..tak berani nak melawak2..haihhh~~~

 Tudiaaaa bila NURAINI marah...taip laju tanpa typing errorrrr..hahahhahahaha~~~

3. KL Trip!Yeay!!!!!!


Bab berjalan lajuuuuu je kan!!!hehehe..tadaaaaa..entry bergambar akhirnya!!!













sampai sini dulu...daaaaa~~~

Bila hati mula bersuara...

salam...
hye ppl..
sorrrriiiiii lama tak hapdate..bz oiiiii..keja menimbun!haish!

Well, since my last entries yg sungguh "geli2" itu...
sebenarnya..sebenarnya..aku dah kawen~~hhahahaaa...(sungguh auta!)
xdelah..actually,why i posted all those articles?
Before this, some of my close friends were soOoo eager to get married at young age..
and i wasnt really believe in young marriage..
when i accidently read one of those articles..
i juz realised that how wrong i was!
Such a beautiful thought!
Indahnya Islam..Allahuakbar!

Aku sgt setuju dgn idea berkahwin di usia yg muda..
Cabaran zaman kita sekarang terlalu hebat berbanding zaman mak ayah kita dulu..
internet menghidangkan segala satu macam godaan & cabaran..
tue belum kira TV,majalah....hmmmm..(keluh-kesah..)
Aku sendiri pun tak tertangkis cabaran-cabaran yg ada..

So, kepada sesiapa yg dah berjumpa dgn pilihan hati..
yakin dgn kemampuannya menjadi imam yg terbaik melayari rumahtangga..
silalah berkahwin..insyaAllah rezeki Allah terbentang luas bg hambaNya yg menyempurnakan syariatNya..:)
Jeles tengok sorang demi sorang kawan-kawan sekolah dah berkahwin..

Perkahwinan bukanlah matlamat cinta. Ia cuma alat untuk lebih mudah mendapat cintaNya


Perkahwinan itu umpama layang-layang. Jangan halang pasangan kita terbang tinggi menggapai cita-cita, tapi dalam masa yang sama, peganglah tali layang-layang itu supaya ia tidak terbang terlalu tinggi mahupun terjatuh tidak terbang lagi.


Dipetik dr Facebook sahabat yg telah berkahwin.Subhanallah!


Naza & Nurul..dua2 sekelas dgn aku di SMK Agama Baling dulu..anak dah sorang..
Nik Fareez...anak dah 2 orang..kawan di SBP Integrasi Gombak..
Mastura tgh pregnant 4 bulan..sahabat baik dr kecik..
Syuhadah (Adik)..insyaallah 11.12 nie kenduri..satu dorm masa di SMKAB..
Athirah..sekelas di SMKAB dan berjumpa kembali di KYUEM..
Kak Piah..bakal berkahwin dalam masa terdekat..sekelas di SMKAB..
Izyan Liyana..cute little girl...kawan seperjuangan di KYUEM..
Ajah & Huzaifah..cukup dgn membaca entry ini MAK,SAYA MAHU KAWIN (sila click!)
dan ramai lagi...

Cukup aku cemburu...beruntunglah kamu..berada di jalan Allah..
sempurna sudah separuh dari agamamu..sempurnakanlah separuh lagi..
berjalan berdua mendapat pahala...
berpegang tangan dapat pahala..
malah lebih dari itu..ganjaran pahala menunggu..

Hmmm...aku pun tak pasti apa yg akan terjadi di masa hadapan aku..
Meniti hari-hari..pastinya aku mahu dan mengharapkan yg terbaik..
I'm a family woman..aku sgt bersyukur..walaupun jodoh mak & ayah tak panjang..
terlerai di tengah jalan..tapi aku masih di kelilingi ahli keluarga yg sgt hebat..
mungkin mereka tidak sehebat,secemerlang org lain..
tp bagi aku..they are so precious in my life..
kadang2 kami bertekak..usik-mengusik..tp seminit kemudian kami berbaik..
Kami tak kaya harta...tapi kami kaya dgn kasih sayang..
buktinya,hanya dgn membayangi wajah2 mereka...sudah mampu buat aku tersenyum..
Sejak kecil,x ada yg panas baran antara kami..aku tak pernah dihamburkan dgn kata-kata kesat...

Walaupun ayah begitu, mungkin dia buat suami yg terbaik tp aku sentiasa ingat dia sbg ayah yg terbaik..
Peristiwa2 pahit yg berlaku tak mungkin dpt padamkan kenyataan bahawa aku rindukan ayah..
aku rindu setiap kali kami naik kereta (dulunya toyota buruk sahaja..)..ayah akan mula bercerita satu persatu..
kami boleh tanya apa sahaja..pasti dia akan ceritakan dgn penuh kesabaran..
petang-petang kami main badminton sama2..malam,ayah akan mainkan keyboard(ayah cukup minat keyboard!)..kami menyanyi2..hidup kami tak mewah tp aku tak pernah rasa sebarang kekurangan..
Aku sendiri tak sedar bila segalanya mula berubah..tp dlm kenangan aku..ayah ttp yg terbaik..

ayah,mungkin noni tak mampu ucap pada ayah..tak mampu menatap mata ayah...tak mampu pandang wajah ayah..noni masih anak kecil ayah mcm dulu...noni masih teringin nak banggakan ayah setiap kali noni dpt keputusan cemerlang..anak ayah nie dah pandai cari duit sendiri..teringin sesekali nak belanja ayah makan..
kenapa ayah tak pernah tanyakan khabar noni?ttg pelajaran noni?tak pernah ajak noni & adik2 makan walaupun ayah makan di kedai depan kawasan rumah kami?..ayah dah lupakan kami?...hmmm..bertahun segalanya berlalu...tp setiap kali teringat ayah..airmata ttp laju...

Hidup tanpa kehadiran ayah...
terlalu banyak dugaan yg mendatang..
Mak tempat kami berlindung..dialah yg terpaksa berhempas-pulas menggantikan tempat ayah..
Kami sendiri terkapai2..
aku perlukan tempat berlindung..
perlukan bimbingan dr seorang lelaki..

Perkahwinan adalah suatu perkongsian hidup..
bukan mudah untuk kita memberi ruang untuk seseorang menjadi sebahagian dr hidup kita..
Tolak ansur perlu dan menjadi kemestian..
Aku bukanlah wanita yg sempurna..aku akui segala kelemahan diri aku..
Aku cuma wanita yang sanggup & rela belajar..memperbaiki diri aku....
untuk cuba sedaya upaya menjadi tulang rusukmu yang terbaik..InsyaAllah..
Ya Allah, hanya padaMu aku berserah..
permudahkanlah jalan kami meraih rahmatMU Ya Allah..
Aku akan cuba yg terbaik & aku redha...
sekiranya apa yg aku miliki adalah yg terbaik untuk diriku..
Bukankanlah jalanMu seluasnya buat kami..
dan sekiranya aku bukan tulang rusuk tercipta miliknya...
Kau leraikanlah simpulan dgn penuh hikmah agar tidak rosak kedua tali yg tersimpul...



“Aku berwasiat kepada kamu supaya menjaga wanita dengan sebaik-baiknya kerana mereka dijadikan daripada tulang rusuk dan sebengkok-bengkok tulang rusuk adalah yang di bahagian teratas. Sekiranya kamu cuba meluruskannya, kamu akan mematahkannya dan sekiranya kamu membiarkannya akan terus bengkok selama-lamanya. Jesteru, berpesan-pesanlah tentang wanita (dengan kebaikan).”
#hadith sahih dri Bukhari & Muslim