Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 14, 2011

TEMPAHAN KUIH RAYA 2011

 BISKUT AISKRIM

 BISKUT ALMOND LONDON

 BISKUT BADAM BERCOKLAT

 BISKUT GREEN PEAS

 BISKUT KOKO

 BISKUT MAKMUR

 BISKUT OAT SALJU

 BISKUT PEANUT BUTTER

BISKUT TAT GULUNG
***inti jem nanas

Happy 2nd Anniversary...

salam..
yeah..its our 2nd anniversary..
tp kenapa..kenapa hati aku sedey..
kenapa hati aku sakit di waktu sepatutnya aku bergembira..?
entah..mungkin bg sesetengah org..
sesetengah perkara tak penting..tp bagi aku..terlalu..penting..
semua tue buat aku sentiasa hargai walaupun benda yg mungkin nampak 'kecil' atau 'remeh' bg sesetengah org..
salahkah aku?
yup,mungkin salah aku....
salah aku...
hidup aku ...susah jarang kegembiraan yg hadir..aku selalu perlu berkorban utk semua org..
salahkan aku utk menghargai sedikit kegembiraan yg hadir dlm hidup aku?
mungkin hidup org lain sentiasa gembira...buat mereka tiada alasan utk meraikan perkara-perkara 'kecil' yang hadir..
entahlah......

basah sejadah dgn airmata...
penat aku mengadu pada manusia..tp tiada pengertian..
mungkin hanya DIA yg tahu apa hikmah di sebalik semua nie..
hati aku rapuh..rapuh...sangat rapuh...

Besi..ye..besi...dilentur..dan terus dilentur..pada mulanya mungkin boleh bertahan..
tp lama kelamaan akan patah..patah...seperti jugak hati..
akan patah..patah...
Tuhan tunjukkan aku...tunjukkan aku...
Andai ini cuma dugaan..dia cuma dugaan bagi aku..
tunjukkanlah..biar hati aku patah sekarang..
jgn biar aku jatuh bersepai satu persatu..
mungkin lebih sukar utuk aku kumpul kembali hati yang berderai nanti...

cinta...aku terlalu cintakan dia..
berkali-kali aku bersumpah takkan biar air mata ini mengalir..
tp aku lemah..aku tewas....

mungkin diri aku ini terlalu banyak kelemahan Ya Allah..
tak layak utk didampingi...
lemah utk menafsir perasaan org lain..
lantas melukai hati byk pihak..
aku cuba..aku cuba sedaya upaya...
namun masih hati aku sakit...
aku kecewa dengan diri sendiri...


entah kenapa...
adakah hati dia yg berubah?
aku tak tahu..aku cuba sedaya upaya..
apa yang aku termampu..sediakan apa yg terbaik buat kami..
tp kdg2 aku rasa tak diperdulikan..
mungkin pengorbanan aku belum cukup..
belum cukup utk dinilai...

tidak ada siapa nak disalahkan melainkan aku..aku...
aku yang memilih berada di jalan ini..
ini mujahadah cinta aku...
perjuangan aku...
setakat aku termampu..aku akan tetap di sini..
Demi Allah, aku cinta dan sayangkan dia..

Tuhan, hilangkan resah hati aku..
Moga aku terus mampu menyapu airmata yang mengalir...
selagi aku terdaya...aku akan di sini..
teruskanlah menyakiti ..andai itu bisa membuat kamu ketawa..tersenyum puas..
aku rela...
sekiranya bukan takdir kami...
Redhakan hati aku Ya Allah...

Selamat ulangtahun sayang...

 Aku inginkan diriku..
datang dan temui aku..
Kan ku katakan padamu..
aku sangat menyinta..


Ini adalah entry emo yg membabi-buta..hehe..apa-apa pun..tetap sayang kamoOO en Qahar..!muahhhh!!!!

Saturday, August 6, 2011

Bila mata tak mau tutup..PHOTOSHOOT 05082011

Salam..
lamanya xupdate..malam nie aku saja la berlakon ibarat manusia yg telah dikurniakan 32 jam sehari..
lepak2..buang masa yang byk sangat nie..blogwalking skodeng entry best2 dr blogger2 yg mmg best amat..
tengok org lain dah update banyak..blog aku plak sunyi sepi..ibarat anak kucing yang menggigil kesepian di kala hujan di hujung lorong..ditepi longkang yg berbau hanyir..perrrrghhh..sungguh hyperbola di itu..

Hari nie aku hidup sebagai insan berumur 23 tahun officially..Alhamdulillah..terima kasih Allah..aku masih mampu bernafas di atas muka bumiMU yang serba luas ini..Tahun nie dalam sejarah..kenapaaaa????!!.:)

1.  Aku dapat kek besday.Epul yg hadiahkan.Al maklumlah incik pakwe saya kan jaoh!!~~hhuhu :(

2. Dapat hadiah!!!yeayy~~~Coklat bar from my romate, P-kah!!Luv this so much!!

3. Buat besday party!!!First tyme in my life!!Thanx for my rumate for this party..sgt gembira!! (>_<)..

Tp tetap sedey sbb xdapat smbut ngan encik pakwe..huhuhu..Hopefully our 2nd anniversary this coming 14th August boleh la celebrate together..rindu laaaa~~~huhuu..

Sejak last entry aku yg ungguh memualkan anak tekak kome2 suma tue...sesungguhnya aku amatlah busy..
Bermula dengan Kejohanan Sukan Seluruh UniKL (KSSU) di UniKL MIAT, Dengkil..then, Program Anak Angkat & Khidmat Masyarakat di Kg. Nelayan, Pulau Aman.Sehari selepas tue bermula la Minggu Silaturrahim (MSR) @ Minggu Orientasi untuk student baru Intake July 2011 selama seminggu..mmg berdarah hidung la jugak..layan jelah..dah tugas & tanggungjawab..aku mmg baek ok...

So, my 5th semester started..Alhamdulillah..i made my way..pejam celik dah sem 5..rasa macam baru je masuk MSI..sem nie subjek makin mencabar..byk subjek electric and automotive..mmg "masak" la aku sem nie..hadoiiiiiiiii~~~..kena belajar rajin sket la..asyik main je..huhuh..

Dah la bertimbun kerja..xkira dgn business, meeting la..JPM lagi..classes x payah cakap la kan..sempat la pulak aku dikerahkan utk join satu competition nie..iGEM..category :photojournalism..menatang hape pon aku tak taw sebenarnya..yes,i luv camwhoring but xpenah la pulak nak  snap pictures for commercialization..hadus..bertambah la lagi satu task dlm senarai aku..benda nie nak kena siap this monday..tue yg aku masing bersenang-lenang atas katil..smbil menyanyikan lagi cek mek molek nie..sambil menyiapkan rationale essay for my project..poning dah kepalo den nie haaaa...sabauuuuuuuu jelah...

So,utk siapkan jugak task nie, pagi tadi..atau lebih tepat lagi waktu tengahari rembang matahari terpacak atas kepala..kami pun keluarlah ber"photoshoot" utk completekan our task..





Amacam?ok x?hehehee...suka!suka!suka!!!!!~~~lalalalala