Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 25, 2016

Hey 2016!

Assalamualaikum,

Wow lamanya tak update blog. The last entry Baby M still berenang dalam perut. Now, he's already 1 year and 3 months. Pfff...well, parenthood very challenging tho..even now I rarely update status on my Facebook wall..busy..busy..busy.. *flip my hair (read:tudung bawai) like a diva

Just recently macam gatai tangan nak menulis..banyak benda nak share..and most importantly nak keep the memories...so,the list goes on and on..

1. Experience delivered Baby M in Wrexham
2. I've completed my PDC programme. I might wanna share some thoughts about this.
3. Baby M development (photo sharing)
4. Procedure baby lahir di oversea (passport...)
5. ACMTAA Conference in UK: travelling alone in UK
6. Export rainbow cookies to Singapore: How?

For those yang still wondering, yes, we are back in Malaysia for quite some time.
Currently, I'm working as Graduate Consultant Engineer in Damansara Perdana.
Alhamdulillah, semuanya okay. Just now dah gatai satu badan nak travel balik la kot. hahaha

So, will update and share my stories soon.

Until then, take care guys!


Monday, September 22, 2014

Almost 6 months in Wrexham.

Assalamualaikum.
Hi all!

It has been a while since my last post. Well, I had extremely tight schedule. Too little time for myself. Alhamdulillah..my morning sickness is completely gone in my 16 weeks of pregnancy. My baby turns 31 weeks today. I can't believe how fast my little angel is growing inside me. One thing for sure, we always have "special" connection between us. I just love talking to him everyday. It seems like I just got a new bestfriend  who I can share everything with. A lot of things going on since my last entry. I wish I have enough time to write down every  moment.

MSc Composite in Glyndwr University

Well, we completed 4 modules. Another 2 modules will start soon within next 2 weeks. Final exams were ok. The time taken to do the revision was short and brief, however, I gave my best shot. We started working on our dissertation project. My project is a collaboration project between my company and the university, so I will be supervised by both sides. Sigh! It sounds tiring isn't it? but looking from the bright side, I will receive more feedbacks along the project and these will keep me on the right track. So...yeayyy!!! Cheers noni!

I wish I had more time to immerse myself in the subjects, but the workloads that we received from our company and also the extra classes limited my time and focus. Struggled with the assignments while tried our best to meet the deadline for our tasks..fuhhhh...I always wish I chose different path. Sigh! But nothing can be done...I must stay strong and finish what I've already started. Hopefully things will be much better soon.

4 days & 3 nights "vacation" in the labour ward

I was hospitalized due to bleeding problem last 2 weeks (10,11,12 Sept). My first blood spotting was the day after my proposal presentation.Then, I had another bleeding the next week. Maybe I was too stress working on my assignments, final exams, reports, presentations. We had hectic schedule for weeks. We don't get enough rest, burned our midnight oil and we had to work even on weekend! Too much stress to be endured and I reached my limit. So I ended up on the bed of Simpson Ward. Luckily, my baby was ok. Oh baby, please stay strong..another couple of weeks and you will out ok?

Tok Chah is here in Wrexham!

Yeay!!! This is the only thing that cheers me up everyday since last Friday. Mak is here! I miss her so much and having her besides me..the feeling is amazing! I'm so happy finally I can bring her to UK.  Having the most important person...my husband and my mom in the most vulnerable time of my life..nothing can beat this moment!

Tok Chah in Old Trafford, Manchester, United Kingdom
13 September 2014


With Tok Chah in front of Etihad Stadium Manchester City, Manchester, United Kingdom
13 September 2014



Tok Chah jalan-jalan di Aqueduct, Wales, United Kingdom
14 September 2014

Having Pizza Express with Tok Chah in Cheshire Oak, Chester, United Kingdom
14 September 2014

Tok Chah having her first pancakes at Kristina, Wrexham Town, Wrexham, Wales, UK
17 September 2014



Tok Chah and bunga. Visit to Tqah's house :)
18 September 2014

Welcoming the Autumn. Jalan-jalan beli groceries di Sainsbury.
18 September 2014

Tok Chah welcoming the Autumn in front of student's village.
18 September 2014

In front of Glyndwr's library
18 September 2014


Autumn finally here! Goodbye summer...hello autumn! Till then..






Tuesday, May 6, 2014

Morning sickness, nyah kau!

Assalamualaikum w.b.t,

Entry ni aku taip masa dok bersembunyi dalam toilet. Ni jelah solution terbaik yang aku ada bila bau dari dapur menerjah ke bilik. Jenuh dah beli macam-macam jenis pewangi. Tapi setiap kali kawan- kawan aku masak especially menumis atau menggoreng, memang tersiksa jiwa dan raga. Bau yang boleh ubah aku jadi incredible hulk automatically. So, toilet jelah penyelamat walaupun kadang-kadang bau tu tetap sampai ke dalam toilet, al-kisahnya aku lari dok dalam shower pulak!

Hai la morning sickness... kenapa tak morning aje kau menggila..nie sepanjang hari terpaksa tanggung..kadang-kadang jatuh jugak air mata..terus keluar ayat keramat..." Abang...ayang nak balik Msia..sob..sob.."..nasib baik ada suami selalu menenangkan aku..

Masa mula-mula rasa morning sickness..aku terus call mak..tanya macam mana mak mengandungkan aku dulu..mak kata mengandungkan aku lah yang paling dasat sekali..terpaksa terlantar je tak boleh nak buat keje..patutlaaaaa... huhuu..i lebiu mak!

Yang paling kelakar, ada satu point tu aku rasa betul-betul tak tahan..aku terus call mak and ayah suruh tolong doakan dan baca yasin sat bagi hilang aku punya morning sickness ni. Apa lagi mak bantai gelak kat aku. Mak kata "hang ingat penyakit buatan orang nak doa bagi hilang? Kena la sabar memang itu lumrah..bahagian masing-masing..kena baca doa..nanti lama-lama hilang sendiri".. sob.sob..sob..makk...memang buatan 'orang' la jugak..tapi cuma kita tau orang tu sapa..menantu mak..uwaaaaa!!!!

Aku rasa most of women memang alami morning sickness ni. Benda biasa. Cuma aku ni mentally tak kuat kot. Tak prepare. Stress dengan nak cope dengan master programme ni lagi. Jauh dari family menghadapi pregnancy buat kali pertama. Aku selalu independent. Bila start morning sickness, aku rasa lemah dan terpaksa bergantung pada suami untuk makan, mengemas...aku jadi tertekan tak dapat buat semua sendiri.

Makan pulak dah x berapa nak lalu. Bukan apa aku rasa sebab aku fobia nak muntah. Penat kot makan pastu semuanya ke sinki tak sampai 15 minit. Makanan yang aku suka semua aku jadi tak suka. Last-last biskut jelah aku telan. Air pun sama. Semua aku tak suka. Jus, susu, even air masak. Semua rasa nak muntah.huhu..kesian baby ibu.. nasib baik hari tu adik ada kirimkan sirap rose.. terus addicted dengan sirap kenduri..nak hari-hari! Tapi hubby marah takut kang end up kencing manis pulak bini dia ni ha!

Semoga cepat la pulih seperti biasa. Aku nak jalani hidup normal macam biasa. Nak masak and makan sedap-sedap.Ada ke yang dapat morning sickness dasat macam aku jugak? Ke mungkin lagi dasat? Tabahkanlah hati kita-kita...